Ce este Reiki ?
      Reiki este un sistem de vindecare naturala, care implica plasarea mainilor vindecatorului deasupra celui care urmeaza sa fie vindecat. Este considerat ca aceasta tehnica a fost folosita pentru prima data de catre calugarii budisti din Tibet si ca este probabil veche de mai mult de 1000 de ani. A fost redescoperita in anul1922 de catre Mikao Usui. Sistemul Usui pentru Reiki este o tehnica foarte simpla dar in acelasi timp puternica, care poate fi transmisa si primita cu usurinta de catre oricine.
Cuvintele 'Rei' si 'Ki' vin din japoneza si se pare ca isi au originea in cuvantul Raku-kei. Raku reprezinta fluxul de energie verticala, iar Ki fluxul de energie orizontala din corp. Raku-kei este o arta de dezvoltare personala, folosita de calugarii Lama din Tibet.
      Rei - Cuvantul 'Rei' inseamna universal. Aceasta este insa o definitie generalizata, deoarece figurile si semnele din japoneza au diferite substraturi de intelegere si interpretare. Intelesul este mult mai precis interpretat de urmatoarea definitie: " constiinta spirituala evoluata sau forta dumnezeului atotcunoscator si atotprevazator care intelege cauza a tot si prin urmare poate vindeca toate problemele si dificultatile".
      Ki - Ki sau Chi in chineza, Prana in sanscrita, Mana in hawaiana, este energia si forta vitala care circula prin orice fiinta. A fost identificata de toate culturile si ca si consecinta are o varietate de nume. Este echivalentul Spiritului Sfant in in cultura crestina. Ki inconjuara si energizeaza toate vietile si este sursa principala pentru gandurile, emotiile noastre si prentru existenta spirituala.
      Artele Martiale folosesc Ki in dezvoltarea lor fizica si mentala. Samanii, in trecut si prezent, folosesc aceasi energie pentru evolutia spirituala si constiinta si de asemenea pentru manifestare si vindecare. Ki este folosita de catre toti vindecatorii, fara sa conteze domeniul lor. Este o energie non-fizica, care poate fi acumulata de catre corp si ghidata de catre dorinta. Asadar, Reiki poate fi descrisa ca fiind Forta Vietii Universale, Ghidata Spiritual. Aceasta este cea mai vast acceptata interpretare a Reiki, care aduna la un loc toate experientele pe care oameni le-au avut cu aceasta energie.
      Reiki nu este o religie, ci o energie vindecatoare. Nu implica nicio doctrina sau crez. Urmareste toate legile universale ale constiintei spirituale si dragostei neconditionate. Nu depinde de evolutia spirituala a persoanei si va functiona pentru toata lumea. Pare a fi o abilitate naturala a omenirii.
Pentru cei care sunt interesati in esoteric, Reiki face parte din Raza Emerald si este servita sub atentia maestrilor Reiki in spirit. Ei controleaza vindecarea si energia intiala a Reiki. Odata ce o persoana este conectata la energia Reiki in momentul initierii, va ramane permanent in legatura cu aceasta energie. Meditatia, rugaciunea si vizualizarea de imagini, ajuta in centrarea mintii constiente sa se deschida spiritului si sa isi indeplineasca rolui, acela de a folosi ca si canal de transmitere a vindecarii.
Vindecatorul, ca si canal, nu trebuie sa permita mintii or ego-ului sa aiba diferite asteptari de la procesul de vindecare. Un vindecator trebuie sa fie intotdeuna un un vas curat prin care energia Reiki poate trece fara probleme sau blocaje. Acest lucru este foarte important si este cel care face diferenta intre vindecatorii care folosesc Reiki - cu cat sunt mai curati spiritual cu atat energia transmisa prin ei va fi mai curata , mai puternica si va avea un potential vindecator mai mare .Astfel, scopul de a dezvolta sinele este rezultatul procesului de vindecare. O atitudine corecta asigura ca nicio datorie karmica nu va fi atrasa asupra sa datorita dorintei ego-ului vindecatorului.
Energia umple corpul videcatorului initial si apoi este transmisa din inima prin maini in persoana care se afla sub tratament reiki. Mainile pot fi plasate in anumite locuri sau se poate acorda un tratament pentru tot corpul. Energia circula acolo unde este nevoie de ea si vindeca pe toate nivelele: fizic, emotional, mental si spiritual. Chiar daca energia curge prin vindecator, el/ea nu este responsabil/a de procesul de vindecare. Este datoria celui care primeste sa alega daca doreste sau nu sa participe in proces pentru a se vindeca. Asta inseamna acceptarea responsabilitatii de a manifesta armonie si echlibru in vietile lor pentru a sustine procesul vindecarii.
      Vrem sa clarificam ca vindecare nu inseamna neaparat o distrugere a tuturor bolilor sau a suferintelor unei persoane. Vindecatorii nu pot promite un anumit rezultat.
Trebuie spus aici ca boala este instrumentul prin care Universul si Sinele divin al fiecaruia , ne atentioneaza ca ceva nu este in ordine cu felul nostru de a ne trai viata , ca trebuie sa schimbam ceva , ca avem o lectie de invatat. Reiki este una din energiile cu care putem indrepta aceste lucruri , dar numai in deplina concordanta cu Legile universale.
      Dupa terminarea fiecarei sedinte de terapie Reiki , multi oameni raporteaza o crestere in pacea pe care o simt in vietile lor. Se pare ca sunt mult mai multe lucruri de facut si probleme de rezolvat odata ce ati inceput terapia Reiki. Multi povestesc despre dificultati si sentimente negative care apar, de obicei conectate la evenimente  care s-au petrecut in trecut sau cu persoane pe care le-ati cunoscut de mai multi ani. Altii spun ca experimenteaza probleme fizice ca nas infundat, raceli, diaree, dureri de cap etc.
Acest stres cresut indica un nivel de vindecare foarte profund numit "criza de vindecare". Acest aspect este cauzat de faptul ca unii oameni atunci cand incep sa se vindece, vietile lor sunt afectate la nivele mult mai profunde decat simptomele fizice despre care sunt ingrijorati. Multe parti din vietile lor au o conexiune cu problema intr-un fel sau altul. Cand problema incepe sa se vindece, o mareata recunoastere a energiei din corp se produce.
Spre exemplu, daca aveti o problema financiara, ceea ce trebuie sa se schimbe este de obicei mult mai presus decat a primi o slujba mai buna. Sunt de obicei aspecte mult mai profunde ca atitudinea voastra catre sectoare ca responsibilitate, disciplina, a invata cum sa-ti organizezi banii, sentimentul ca nu valorati nimic , etc. De fiecare data cand anumite schimbari se produc, chiar daca sunt spre bine, o perioada de ajustare este necesara pentru ca anumite parti din viata care sunt legate de sectorul cu pricina sa fie reorganizate. Ca ceva nou sa aibe loc , trebuie indepartat inainte cel vechi.
O criza de vindecare poate fi comparata cu situatia cand iti redecorezi casa cu mobila noua. In timpul procesului de mutare a mobilei vechi si aducerea celei noi, casa va arata dezastruos si va veti simti incomfortabil. Se poate sa apara mizerie si praf odata cu aceasta schimbare , la care nu va asteptati. Dar, odata ce mizeria a fost curatata iar mobila cea noua si-a gasit locul, casa voastra va arata superb si voi va veti simti mai bine ca niciodata.
       La fel este si cu vindecarea personala. Lucrurile pot deveni confuze si inconfortabile inainte ca vindecarea sa fie completa. Oricum, dupa ce lucrurile se linistesc, o sa fie clar ca imbunatatiri substantiale au fost facute. Va veti simti mult mai bine si viata voastra va fi mult mai sanatoasa. Asa ca fiti atenti, daca experimentati oricare din aceste neplaceri, este doar un semn ca se petrec procese complexe de vindecare si ca intr-un timp scurt, viata voastra va fi plina de sanatate, claritate si bucurie.

Articole