Uleiurile esentiale contin forta vietii,inteligenta si energie vibrationala,care le dau puterea vindecatoare,atat de folositoare noua.
                  Uleiurile esentiale sunt alcatuite din mici molecule,toate avand o masa atomica de sun 500(in greutate moleculara),care penetreaza fiecare celula in parte.Ele hranesc celula si aduc informatie la nivelul acesteia,eliminand rezidurile,coordonand astfel terapia de vindecare la nivelul cel mai profund al corpului nostru.Proprietatea moleculara de mici dimensiuni care le permite sa penetreze tesutul uman si membrana celulelor este si propritatea care ne permite sa le mirosim.In acest mod,moleculele nu numai ca ajung in toate zonele corpului,prin fluxul sanguin la care avem acces prin intermediul plamanilor,dar ajung direct la creier.Datorita faptului ca aceste uleiuri pot actiona prin simpla inhalare ori respirare a aromelor lor, a generat si termenul de "aromaterapie" atat de cunoscut noua tuturor.
                   Ne-am propus sa va prezentam uleiurile produse de Young Living, cele mai cunoscute uleiuri esentiale folosite in terapie si vindecare. Aceste uleiuri sunt obtinute prin procese tehnologice complexe , dintr-o singura esenta (planta,copac,scoarta,etc.).
                     Pentru orice alte detalii sau o comanda ferma va rugam sa sunati la tel : 0724328310 sau scrieti-ne pe mail la florin@universalenergy.ro 


 Uleiul esential de Busuioc (Basil - Ocimum basilicum) - 15ml
 

Acest ulei esential are o culoare galbena, palid verzuie si un miros de proaspat .
Busuiocul provine din Asia tropicala si insulele Pacificului, dar acum este cultivat in toata Europa si Statele Unite ale Americii.
Uleiul este obtinut prin distilare la abur din frunze si muguri.
Utilizari terapeutice : uleiul esential de busuioc este un produs tonic folosit in tratamentul tulburarilor nervoase,stres,dureri de cap,migrene si alergii. Este folosit cu succes in deficientele tractului respirator,astm,bronsita,infectia sinusurilor,ascute simtul mirosului. De asemenea este eficient pentru greata,varsaturi, constipatie, crampe,dureri menstruale. Diminueaza acidul uric din sange , ameliorand guta si efectele ei. Este util pentru artrita,acnee,arsuri si muscaturi de insecte (viespe,tantari).
Mod de utilizare -  uleiul de busuioc se poate utiliza in mai multe moduri in functie de afectiune :se aplica pe zona dureroasa si se maseaza usor;se toarna 1-2 picaturi intre palme,se freaca usor si se inspira adanc de 3-4 ori;se pun 10-15 picaturi intr-un difuzor special cu ultrasunete si se inhaleaza din mediu ambiental.
Se pot pune cateva picaturi in cada pentru o baie fierbinte pentru dureri musculare si menstruale.
Pentru gurmanzi si cei care apreciaza aroma de busuioc, se poate pune o picatura de ulei in diverse preparate culinare pentru o savoare deosebita.
Cod produs : 350008 - Pret de vanzare cu TVA = 32 euro.


Uleiul esential de Portocala (Bergamot - Citrus bergamia) - 15ml

Acest ulei are un parfum dulce, proaspat de citrice si fructe.
Arborele de bergamot este originar din Asia de Sud-Est , dar este cultivat si in Europa , in special in Italia si mai poate fi gasit si in Coasta de Fildes , Maroc,Tunisia si Algeria.
Numele provine de la orasul Bergamo din Lombardia,Italia unde a fost vandut prima data ca ulei.
Uleiul este folosit pe scara larga in industria parfumurilor si produselor de toaleta , alaturi de lavanda. Este ingredientul principal pentru clasicul Eau de Cologne si aroma de ceai Earl Grey.
Este obtinut din coaja fructelor atat coapte cat si necoapte.
Utilizari terapeutice : uleiul esential de bergamota este folosit cu succes in tratament pentru depresie, stres, tensiune arteriala, frica, isterie, infectii de toate tipurile , inclusiv ale pielii, acnee,ten gras, eczeme,psoriazis, anorexie.
Are un efect puternic asupra stimularii ficatului, stomacului si a splinei si are un efect antiseptic asupra infectiilor tractului urinar si inflamatiilor , cum ar fi cistita.
Mod de utilizare - uleiul de bergamot se poate utiliza in mai multe moduri : se aplica pe piele si se maseaza usor (Atentie! poate provoca arsuri atunci cand este folosit pe o piele sensibila si apoi se expune la soare) ; se toarna 1-2 picaturi intre palme,se freaca usor in sensul acelor de ceasornic si se inspira adanc de 3-4 ori; se pun 10-15 picaturi intr-un difuzor special cu ultra sunete (marca Young Living) si se inhaleaza din mediu ambiental.
Cod produs : 350308 - Pret de vanzare cu TVA = 34 euro .

Uleiul esential Lemn de Cedru (Cedarwood - Cedrus atlantica) - 15ml


Acest ulei are o culoare de galben pal spre portocaliu, este vascos cu aroma balsamica calda,placuta de lemn de cedru.
Cedrul este originar din America de Nord si creste la peste 30 metrii inaltime si are o durata medie de viata de 1000 de ani. Templul celebrului Solomon a fost construit din lemn de cedru, pentru aroma sa placuta ,odihnitoare si pentru puternica sa influenta asupra sanatatii.
Vechii egipteni foloseau uleiul de cedru in procesul de mumificare si pentru produsele cosmetice, in timp ce nativii americani il foloseau in medicina si aredeau lemnul pentru purificare.
Uleiul se obtine din scoarta copacului.
Utilizari terapeutice : uleiul esential de lemn de cedru diluat cu uleiul de masaj destinde si calmeaza. Uleiul contribuie la mentinerea unei functionari sanatoase a plamanilor. Este folosit in mod uzual ca si componenta pentru produsele cosmetice impotriva tenului gras. Uleiul este foarte eficace si ajuta la tratarea afectiunilor cailor respiratorii, cresterea parului, boli de piele, sistemul limfatic si sistemul nervos.
Mod de utilizare - uleiul de lemn de cedru se poate utiliza in mai multe feluri : se apilca 2-3 picaturi local pe piele prin ungere si masaj usor; se toarna 1-2 picaturi pe palme , se freaca usor in sensul acelor de ceasornic si se inspira adanc de 3-4 ori; in terapia cu vapori , se toarna 10-15 picaturi intr-un difuzor special cu ultra sunete ( marca Young Living) si se inhaleaza din mediul ambiental.
Cod produs : 350908 - Pret de vanzare cu TVA = 13 euro.

Uleiul esential de Salvie tamaioasa (Clary Sage - Salva sclarea) - 15 ml.

Acest ulei contine fitoestrogeni naturali, are o culoare de galben pal, cu o consistenta apoasa si o aroma moale si calda.
Destinde si invioreaza si astfel sprijina o atitudine interioara sanatoasa.
Salvia tamaioasa este originara din sudul Frantei si este o planta bienala care creste robust pana la un metru, cu frunze mari, paroase si flori alb-albastre ce cresc direct din tulpina lunga si subtire. Numele este derivat din latinescul "Claris" care inseamna "clar" si din grecescul "Skeria" care inseamna "dur" , cu referire la duritatea petalelor.Planta era cunoscuta in Evul Mediu ca "Oculus Christi" - Ochiul lui Cristos si a fost un medicament foarte stimat.
In Jamaica era folosita la tratarea ulcerelor si la vindecarea ocilor inflamati.
Uleiul se obtine din distilarea la abur a varfurilor inflorite si frunze.
Utilizari terapeutice : Desi nu este un ulei ieftin,Clary Sage are efecte benefice in tratarea depresiei, tulburari ale sistemului nervos,digestiv si circulator , dar si pentru o serie de probleme ce cauzeaza un mare disconfort femeilor. Uleiul esential de salvie tamaioasa este de mare ajutor pentru femeile ajunse la menopauza si de asemenea la atenuarea sindromului premenstrual. Calmant si sedativ asupra nervilor, uleiul de salvie amelioreaza efectul emotiilor puternice si favorizeaza curatarea si functionarea optima a rinichilor.
                         Mod de utilizare : Uleiul de salvie tamaioasa se poate utiliza in mai multe moduri in functie de afectiune : diluat in apa fierbite pentru baie , se aplica 2-3 picaturi local pe piele prin ungere si masaj usor, in terapia cu vapori, se toarna 10-15 picaturi intr-un difuzor special cu ultra sunete (marca Young Living) si se inhaleaza din mediul ambiental.
Cod produs : 352108 - Pret de vanzare cu TVA = 60 euro.

Ulei esential de Cuisoare (Clove - Syzygium aromaticum) - 15ml

Acest ulei are o nota aromatica dulce, picanta, care stimuleaza si invioreaza.
Cuisoarele sunt originare din Indonezia si Insulele Malacca. Arborele vesnic verde creste la peste 10 metrii inaltime, are frunzele de un verde stalucitor iar  bobocii florilor sunt in forma de unghii avand o culoare de rosu-piersica. Scuturati din copaci si uscati la soare, bobocii se incid la culoare si devin de un rosu maroniu.
Cuvantul latin "Clovus" inseamna "in forma de unghie" , cu referire clara la forma bobocilor de floare ai copacului.
Uleiul de cuisoare a fost folosit adesea de greci, romani, dar si de chinezi pentru a usura durerea de dinti si pentru improspatarea respiratiei inaintea intalnirilor oficiale. A fost o marfa importanta in comertul cu mirodenii si inca este folosit ca ingredient important in parfumuri, vinuri, lichioruri, cosmetice si produse stomatologice. Principalul element component al uleiului de cuisoare este eugenolul, care se foloseste in stomatologie pentru anestezierea gingiilor. Dintre toate substantele testate, uleiul de cuisoare are valoarea cea mai inalta pe scara ORAC(testeaza capacitatea de a reduce radicalii liberi).
Uleiul se extrage din frunze, tulpina si boboci.
Utilizari terapeutice : uleiul esential de cuisoare este util pentru proprietatile sale dezinfectante, alinarea durerii, mai ales durerea de dinti,respiratie urat mirositoare, artrita si reumatismul. Uleiul ajuta in afectiunile cailor respiratorii,articulatiile, taieturi, contuzii, sistemul circulator/inima, sistemul imunitar si probleme cu digestia. Daca doriti ca lenjeria sa va miroasa frumos , puteti pune cateva picaturi de ulei de cuisoare pe un ghem de lana pe care sa-l plasati in sifonier.
                         Mod de utilizare : Uleiul de cuisoare se poate utiliza in mai multe moduri in functie de nevoi : se aplica 2-3 picaturi local pe piele prin ungere si masaj usor( de preferat a se folosi in combinatie cu un ulei de masaj - concentratie sub 1%), in terapia cu vapori, se toarna 10-15 picaturi intr-un difuzor special cu ultra sunete(marca Young Living) si se inhaleaza din mediu ambiental. Pentru durere de dinti, se poate masa usor maxilarul exterior sau se pot pune 2-3 picaturi ca parte a unei ape de gura.
Cod produs : 352408 - Pret de vanzare cu TVA = 20 euro.

Ulei esential Rasina de Copaiba (Copaiba) - 15ml
Acest ulei are o consistenta vascoasa , este transparent si variaza in culori de la galben auriu la brun inchis in functie de rasina.
Uleiul se obtine din rasina trunchiului copacului originar din America de Sud (Bazinul Amazonului).
Arborele de Copaiba este o sursa importanta si de biodisel avand un randament de 12,000 de litri/ha. De la un arbore se pot obtine cca 40 de litri rasina/an.
Uleiul de Copaiba este renumit pentru continutul de beta-caryophyllene - 50% - cel mai ridicat din lume. Acestea au proprietatea de a controla cel mai eficient procesul inflamator si a intari sistemul imunitar.


Articole